Blomkålsuppe med blåmuggost

30 min
4 porsjoner
En lun blomkålsuppe er godt å varme seg på. Denne suppen har vi piffet opp med Selbu Blå og chorizo.

INGREDIENSER

1 stort blomkålhode
1 løk
1 ss smør
8 dl buljong eller kraft
3 dl matfløte
Salt og papper
Frisk kruspersille
Chorizo
Selbu Blå

SLIK GJØR DU

Finhakk løk og del blomkålhodet i biter. Smelt smør i en gryte og fres løken til den blir blank, det tar ca. 2 minutter. Tilsett blomkål sammen med buljong/kraft og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter. Mens blomkålen koker skjærer du chorizo i skiver og steker den lett i en stekepanne. Når blåmkålen er mørkokt kjøres suppen glatt med en stavmikser. Rør deretter inn matfløte og smak til med salt og pepper. Smuldre Selbu Blå og finhakk persille. Server den varme suppen toppet med persille, chorizo og Selbu Blå.