Dovretinde 150 g

Tradisjonell norsk brie produsert av lokal kumelk på TINE Meieriet Dovre i Gudbrandsdalen. 

Den er ustabilisert som betyr at den modnes fra ytterkant inn til kjernen. I modnet tilstand får den en fløyelsmyk konsistens, særegen og litt syrlig smak. Perfekt på ostefatet og i varme retter.

Dovretinde inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak.

BRUKSOMRÅDER

Dovretinde kan spises på brød, som snacks, brukes i osteanretninger eller til dessert. Osten smaker spesielt godt sammen med jordbær og kiwi.

PASSENDE DRIKKE

Røde viner basert på Cabernet Sauvignon, en fruktig toscaner eller en lett chilener. Av hvitvin anbefales Riesling, en fruktig Chardonnay eller en Pinot Gris. Milde, myke oster kan godt ha følge med syrlig, belgisk lambic øl eller en klassisk bayersk hveteøl.

GODT TILBEHØR

Søte frukter 
Tørket frukt 
Usaltede nøtter 
Eplemos 
Aprikossyltetøy 
Akasiehonning 
Kremet balsamico 
Godt brød

Her kan du kjøpe produktet:

REMA 1000, Coop Mega, Obs

Disse butikkene har mulighet til å føre produktet. Spør gjerne butikken om å ta det inn, dersom du ikke finner det.

Ingredienser

pasteurisert melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, surhetsregulerende middel (kalsiumklorid) og muggkultur

Næringsinnhold pr 100gr

100 g vare gir ca.: energi 1544 kJ (373 kcal), fett 33 g, -hvorav mettede fettsyrer 21 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 19 g, salt 1,5 g, vitamin A 330 µg (41 %'), riboflavin 0,33 mg (24 %'), folat 50 µg (25 %'), vitamin B12 1,7 µg (67 %'), kalsium 540 mg (68 %'), fosfor 390 mg (56 %'), sink 3,0 mg (30 %'), selen 11 µg (20 %'), jod 46 µg (31 %') ' av referanseverdien

Del