Blue d'Auvergne Sancy

Skriv ut
Blue d'Auvergne Sancy
Blue d'Auvergne Sancy 

Blue d'Auvergne Sancy kommer fra Auvergne i Frankrike, og lagres på tradisjonelt vis i fuktige kjellere. Dette gir en markant og litt skarp smak. Osten er laget av kumelk.

Et A.O.C. stempel følger osten og er en garanti for produksjon i en gitt region etter strenge produksjonsmetoder.

Sett osten i romtemperatur en time før den skal spises – da smaker den best. Blue d'Auvergne Sancy modnes hele tiden og utvikler etterhvert mer smak og aroma.

Bruksområde
Ostens konsistens gjør den egnet til matlaging. Den blir til en god pastasaus med kremfløte, og en frisk dipp sammen med rømme. Osten gir også en god avslutning på et måltid sammen med frukt, nøtter og honning.


Drikke
Søte viner fra Loire eller Sauternes i Frankrike eller en ungarsk Tokaij passer utmerket.

Tilbehør
Tørket og frisk frukt
Nøtter
Fikenmarmelade
Portvinsgele
Crema di Balsamico
Akasiehonning
Godt brød

Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt og løpe.

Næringsinnhold per 100 g
Energi 1389 kJ (332 kcal),proteiner 21 g,karbohydrater 0,6 g,fett 28 g

Pakning
1,25 kg