Ilchester Red Leicester

Skriv ut
Ilchester Red Leicester
Ilchester Red Leicester 

Red Leicester kommer opprinnelig fra regionen Leicestershir. Red Leicester er litt mildere og rundere i smaken enn vanlig Cheddar, men kan brukes på samme måte. Osten har en oransje-gul farge, noe som skyldes at den er tilsatt det tropiske fargestoffet annatto. Fargen gjør at osten setter en flott og unik farge på maten.

 

Ilchester Red Leicester er laget på den fineste melk fra kuer som har beitet i den frodige Somerset-regionen sørvest i England.

Bruksområder

Egner seg godt til pålegg eller alene som som snacks. Ostens smelteegenskaper gjør den svært velegnet til varme retter. Den er nydelig som revet i salat, gratinert på varme retter eller i tykke skiver slik at den smelter på stekt kjøtt og hamburgere på grillen.

Drikke
Til denne cheddar kan man drikke en litt smakskraftig Chablis eller riesling fra Alsace eller Østerrike. Her passer også litt unge fruktige rødviner som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Prøv også sødmeflyt engelsk ale eller litt mørkt norsk bokkøl eller bayer til cheddar.

Tilbehør
Skinke
Tomater
Stekt sopp
Bacon
Løk

Ingredienser
Pasteurisert melk, salt, fargestoff (annattoekstrakter) og mikrobiell løpe

Næringsinnhold per 100 g
Energi 1666 kJ (406 kcal),protein 24 g,karbohydrater 0 g,fett 34 g

Pakning
200 g