Chevre Naturell Haukeli

Skriv ut
Chevre Naturell Haukeli
Chevre Naturell Haukeli 

Chevre Naturell frå Haukeli – enestående håndverk

Chevre Naturell er en ferskost med en syrlig og mild smak. Kan nytes alene eller for å sette en ekstra spiss i maten. 

Haukeli Ysteri ble stiftet allerede i 1938, men det var først 2002 man kunne smake deres første norske Chevre. Chevre krever nemlig en helt spesiell produksjonsmetode der veldig mye av arbeidet gjøres manuelt. Så vidt vi vet er det bare ysterne på Haukeli som behersker denne metoden nord for Paris.

Råvarene er førsteklasses melk fra geiter som i generasjoner har gått fritt på stølene i fjellet og beitet på vannskillet mellom Øst- og Vestlandet. Fra disse geitene velger ysterne ut den aller beste melka til å lage Haukeli Chevre.

Chevre Naturell har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk.

Norske Ostespesialiteter

Chevre Naturell inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak. Ostene i serine er:

 

Bruksområder

Osten egner seg ypperlig til matlagning før sauser og dipper, men kan absolutt nytes alene.

Drikke
Norsk Chevre frå Haukeli naturell er syrlig, salt og tørr og passer utmerket med en hvit Sancerre. Milde, myke oster kan godt ha følge med en syrlig belgisk lambic øl eller en klassisk bayersk hveteøl.

Tilbehør
Fruktkompott
Honning
Aprikospuré
Godt brød
Druegelé

Ingredienser
pasteurisert geitemjølk, syrekultur, salt og mikrobiell løype

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1308 kJ (316 kcal), fett 28 g, -hvorav mettede fettsyrer 17 g, karbohydrat 1 g, -hvorav sukkerarter 1 g, protein 15 g, salt 1,1 g, vitamin A 210 µg (26 %'), riboflavin 0,53 mg (38 %'), folat 82 µg (41 %'), vitamin B12 0,8 µg (32 %'), biotin 10 µg (19 %'), fosfor 240 mg (34 %'), selen 9 µg (16 %'), jod 80 µg (53 %') ' av referanseverdien

Pakning
190 g