Jarlsberg®

Skriv ut
Jarlsberg®
Jarlsberg® 

Jarlsberg® ble utviklet i Norge i slutten av 1950-tallet, Den karakteristiske smaken har gjort osten kjent over store deler av verden og er i dag blant de mest kjente norske merkevarene. Den har en fyldig, litt søtlig og nøtteaktig smak. Jarlsberg ®er lagret i tre måneder og kjennetegnes av sine store, runde hull.

 

Bruksområder

Som smakshever i varme og kalde retter. Som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, pai, ostepinner og tortilla.

Drikke
Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere viner av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Tilbehør
Kiwi
Sharonfrukt
Mango
Aprikospuré
Nøtter
Søte frukter eller bær

Ingredienser
pasteurisert melk, syrekulturer, salt og mikrobiell løpe

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1512 kJ (364 kcal), fett 28 g, -hvorav mettede fettsyrer 18 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 28 g, salt 1,2 g, vitamin A 280 µg (35 %'), riboflavin 0,28 mg (20 %'), vitamin B12 2,3 µg (92 %'), kalsium 780 mg (98 %'), fosfor 560 mg (80 %'), sink 4,4 mg (44 %'), selen 13 µg (23 %'), jod 29 µg (19 %') ' av referanseverdien

Pakning
10 kg og 5 kg