Jarlsberg®, XO

Skriv ut
Jarlsberg®, XO
Jarlsberg®, XO  

Jarlsberg® ble utviklet i Norge i slutten av 1950-tallet, Den karakteristiske smaken har gjort osten kjent over store deler av verden og er i dag blant de mest kjente norske merkevarene. Den har en fyldig, litt søtlig og nøtteaktig smak. Jarlsberg® XO er lagret i minimum femten måneder og kjennetegnes av sine store, runde hull. Jarlsberg® XO er mer smaksrik og du får enda mer av den gode smaken.

Bruksområder

Som smakshever i varme og kalde retter. Som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, paier og på tortilla. Osten egner seg svært godt på ostebord.

 

Drikke
Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tysk Rieslinger og lettere viner av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbire.

Tilbehør
Kiwi
Sharonfrukt
Mango
Aprikospuré
Nøtter
Godt brød

Ingredienser
pasteurisert melk, salt og løpe

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1512 kJ (364 kcal), fett 28 g, -hvorav mettede fettsyrer 18 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 28 g, salt 1,2 g, vitamin A 280 µg (35 %'), riboflavin 0,28 mg (20 %'), vitamin B12 2,4 µg (95 %'), kalsium 810 mg (101 %'), fosfor 620 mg (89 %'), sink 4,7 mg (47 %'), jod 46 µg (30 %') ' av referanseverdien

Pakning
5 kg

Oppskrifter
Ostefat

Produsent (1)
TINE Meieriet Nærbø