Kvitlin hvit geitost

Skriv ut
Kvitlin hvit geitost
Kvitlin hvit geitost 

Kvitlin fra Ørsta – kvalitet som smaker

I denne unike hvitosten fra Sunnmøre brukes kun den gode melka fra lokale geiter. Kvitlin er en lagret ost med fyldig og svakt syrlig smak – perfekt som tapas. 

Ysterne i Ørsta har samlet mye erfaring og kompetanse innen osteproduksjon siden den første osten ble lagd på dampmeieriet tilbake i 1889. I 2003 ble den første faste hvite geitosten lansert. Oppskriften har vært den samme hele tiden, men man har de siste år lagt ned mye tid og krefter på å oppnå den høye kvaliteten på geitmelka.

Produksjonsmetoden, der mye gjøres manuelt, bidrar også til å få frem den unike smaken som Kvitlin har i dag. Osten er nå lagringsdyktig og lagres i minst tre måneder før den når butikkhyllene.

Kvitlin har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk.

Kvitlin inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter, fra definerte geografiske områder med særegne historier og sjel. Ostene er av høy kvalitet, godt håndverk, unike og rike på smak. Ostene i serien er:

 

Bruksområde
Perfekt som tapas og til koltbord. Kan brukes på brødskiva og til gratinering.


Drikke
Av hvite viner kan vi anbefale en Sancerre eller en Pinot Gris, alternativt en tørr Riesling. Røde viner drikker vi helst ikke til geit.

Tilbehør
søte frukter og bær
godt brød
aprikospuré
druegelé

Ingredienser
pasteurisert geitemelk, syrekultur, salt og mikrobiell løpe

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1518 kJ (366 kcal), fett 30 g, -hvorav mettede fettsyrer 19 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 24 g, salt 1,5 g, vitamin A 230 µg (29 %'), riboflavin 0,26 mg (18 %'), kalsium 1000 mg (125 %'), fosfor 710 mg (101 %'), magnesium 63 mg (17 %'), sink 3,9 mg (39 %'), selen 9 µg (17 %'), jod 86 µg (57 %') ' av referanseverdien

Pakning
<250 g 4 kg