Manchego Garcia Baquero

Skriv ut
Manchego Garcia Baquero
Manchego Garcia Baquero 

Manchego er en fast hvitost og Spanias mest berømte ost.  Ekte manchego er produsert av 100 % sauemelk fra sauerasen manchega, og melken kommer fra utvalgte, godkjente gårder i La Mancha regionen i sørøst Spania. Manchego Garcia Baquero er DOP merket - registrert Europeiske geografisk beskyttet.

Manchego Garcia Baquero  er " Curado" som betyr at den er modnet i minimum 6 måneder. Den har en sterk aroma og en litt intens søt, pikant og fruktig smak.  Konsistensen er fast, småhullet og smuldrer lett.  Manchego Garcia Baquero er prisbelønnet og har blitt kåret til Spanias beste manchego mange år på rad.  Samt har den vunnet gull og sølv premier i "World Cheese Awards" og flere "Grand Selection" kvalitetspriser fra 2005 til 2012.

Bruksområde
Manchego Gran Maestre er spesielt god til tapas og på ostebord. Den kan også brukes som smakshever og ingrediens i matlaging. Skorpen skal ikke spises.


Drikke
Et spennende valg er en tørr sherry som Manzanilla eller Fino. Tørre lette hvitviner som tyske Rieslinger og lettere utgaver av vin fra Sauvignon Blanc druen passer også perfekt. Av de røde anbefales en robust Rioja, helt med lite tanniner og bitterstoffer.

Tilbehør
Oliven
Godt brød
Speket skinke og pølser
Soltørket tomat
Kvede marmelade og syltetøy

Ingredienser
Pasteurisert sauemelk, salt, løpe og konserveringsmiddel. Lyzozyme.

Næringsinnhold per 100 g
Energi 1882 kJ (454 kcal),protein 27 g,karbohydrater 1 g,fett 38 g

Pakning
150 g og 3 kg