Sveitser® Original

Skriv ut
Sveitser® Original
Sveitser® Original  

Sveitser Original er en halvfast hvitost som produseres i store hjul med skorpe med store, runde hull. Smaken er fyldig, særegen og mild med en lett søtlig aroma.

Sveitser Original er ystet etter ekte tradisjonelle metoder. Sveitsers spennende historie startet allerede i 1815 der grunnla Jacob Sverdrup Norges første ysteri i Vestfold. Som foregangsmann fikk han sveitsiske ostemakere til å reise og lære opp de på meieriene i det edle håndverket. Sveitser falt i god smak hos adel og konsuler med sin kombinasjonen av unik norsk melk og sveitsisk ystekunnskap. I dag har vi en ost med høy kvalitet og smak med særpreg. Vi kaller den for den originale hvitosten.

Bruksområde
Sveitser Original passer meget godt på brød. Prøv gjerne sveitserost i salater, på pizza, pai, ostepinner, revet på tortilla. Sveitser kan også marineres.


Drikke
Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere utgaver av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Tilbehør
Godt brød
Akasiehonning
Aprikospuré
Søte frukter og bær

Ingredienser
Pasteurisert kumelk, salt og løpe.

Næringsinnhold per 100 g
Energi 1512 kJ (364 kcal), protein 28 g, karbohydrat 0 g, fett 28 g.

Pakning
10 kg hjul, < 600 g