Sveitser® Vellagret

Skriv ut
Sveitser® Vellagret
Sveitser® Vellagret  

Vellagret Sveitser er en halvfast ost med store, runde hull. Osten har vært produsert i Norge helt siden midten av 1800-tallet.  Vellagret Sveitser har en fyldig og særegen smak med en lett søtlig aroma. Vellagret Sveitser er lagret i minimum 9 måneder. Den har en kraftigere og mer karakteristisk smak enn Sveitser Original, men er ikke skarp.

Sveitsers spennende historie startet allerede i 1815 der grunnla Jacob Sverdrup Norges første ysteri i Vestfold. Som foregangsmann fikk han sveitsiske ostemakere til å reise og lære opp de på meieriene i det edle håndverket. Sveitser falt i god smak hos adel og konsuler med sin kombinasjonen av unik norsk melk og sveitsisk ystekunnskap. I dag har vi en ost med høy kvalitet og smak med særpreg. Vi kaller den for den originale hvitosten.

Bruksområde
Passer meget godt som pålegg, i salater, pizza, rullade, supper, pai, ostepinner og tortilla. Sveitser kan også marineres.


Drikke
Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere utgaver av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene bør man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Tilbehør
Godt brød
Honning
Aprikospuré
Nøtter
Søte frukter og bær

Ingredienser
pasteurisert melk, salt og løpe

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1512 kJ (364 kcal), fett 28 g, -hvorav mettede fettsyrer 18 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 28 g, salt 1,3 g, vitamin A 273 µg (34 %'), riboflavin 0,27 mg (19 %'), vitamin B12 2,3 µg (92 %'), kalsium 790 mg (99 %'), fosfor 600 mg (86 %'), sink 4,5 mg (45 %'), jod 45 µg (30 %') ' av referanseverdien

Pakning
10 kg hjul, 5 kg halvt hjul og bit på < 600 g