Fryd Brie gourmet

Skriv ut
Fryd Brie gourmet
Fryd Brie gourmet 

 

Osten for de som liker Brie som smaker litt. Den har en dyp smak, god aroma og litt bitter ettersmak. Nær best før dato får osten mer smak og ostens overflate blir noe mer brunlig. Da smaker den mest!

 

Bruksområde
En ypperlig dessertost med søtlig tilbehør som solbær syltetøy og dadler. Osten smaker svært godt når den bakes inn i en butterdeig. Anbefales servert med en mild kjeks eller lyst brød.


Drikke
Til Brie og Camembert anbefales gjerne røde viner. Prøv en god Chianti, eller en Valpolicella, eller viner basert på druen Cabernet Sauvignon. En hvitvin med mye karakter kan også anbefales. Riesling, en fruktig Chardonnay, Côte de Jura eller Arbois er bra alternativer. Til smaksrike, myke oster kan det serveres sterkt, maltpreget øl. Mørke og søte ølsorter fra Danmark eller kraftige ale fra Skottland og England egner seg godt.

Tilbehør
Søte frukter og bær
Tørket frukt
Usaltede nøtter
Eplemos
Aprikossyltetøy
Akasiehonning
Kremet Balsamico
Godt brød

Ingredienser
pasteurisert melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, surhetsregulerende middel (kalsiumklorid) og muggkultur

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1490 kJ (360 kcal), fett 32 g, -hvorav mettede fettsyrer 21 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 18 g, salt 1,5 g, vitamin A 320 µg (40 %'), riboflavin 0,31 mg (22 %'), folat 48 µg (24 %'), vitamin B12 1,6 µg (63 %'), kalsium 500 mg (63 %'), fosfor 370 mg (53 %'), sink 2,9 mg (29 %'), selen 10 µg (19 %'), jod 43 µg (29 %') ' av referanseverdien

Pakning
160 g 1,6 kg