HeidalsOst

Skriv ut
HeidalsOst
HeidalsOst  

HeidalsOst kommer fra Heidal nord i Gudbrandsdalen og har tradisjoner tilbake til 1800-tallet. Osten kokes etter gammel oppskrift og kontrolleres og godkjennes før den forlater ysteriet. Heidalsost har en søt, syrlig og karakteristisk smak med en tydelig karamellaroma.

 

Bruksområder

Osten er en typisk påleggsost som smaker utmerket på brød, knekkebrød, lefser og vafler. Kan også brukes i sauser og i matlaging.

Drikke
Heidalsost er vanskelig å sette vin til. Prøv heller dram eller mørkt øl. Noen anbefaler også aquevitt. Heidalsost og melk er en uslåelig kombinasjon, mens mange synes te og kaffe smaker utmerket.

Tilbehør
Syltetøy
Vafler
Honning
Godt brød

Ingredienser
myse, pasteurisert geitemelk (144 g til 100 g ferdigvare), pasteurisert fløte, pasteurisert melk

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1884 kJ (452 kcal), fett 29 g, -hvorav mettede fettsyrer 19 g, karbohydrat 37 g, -hvorav sukkerarter 27 g, protein 11 g, salt 0,8 g, vitamin A 275 µg (34 %'), riboflavin 1,06 mg (76 %'), pantotensyre 1,7 mg (29 %'), kalium 1325 mg (66 %'), kalsium 549 mg (69 %'), fosfor 550 mg (79 %'), magnesium 82 mg (22 %'), selen 10 µg (19 %'), molybden 18 µg (35 %'), jod 174 µg (116 %') ' av referanseverdien

Pakning
Formost 750 g, Glattost 750 g

Produsent (1)
Heidal Ysteri, Heidal