Mølsgomme

Skriv ut
Mølsgomme
Mølsgomme 

Mølsgomme lages ved koking av helmelk til ostemassen har en lys gulbrun farge, deretter tilsettes sukker og hvetemel før det kokes på ny. Mølsgommen skal være litt seig og lett smørbar. Smaken er syrlig og søt med krydret smak av kardemomme og kanel.

Bruksområder

Rull rikelig med gomme inn i lefser, lomper og vafler og server til frokost, lunsj eller til kaffen. Lefse med gomme er god og næringsrik kost. Mølsgomme er også godt på brød.

Drikke
Mølsgomme går best til annet drikke enn vin. Melk, juice, kaffe og te smaker godt til, mens mange foretrekker øl eller mineralvann. Den beste kombinasjonen blir nok hva du selv synes er godt.

Tilbehør
Smør
Bær og frukt
Lefser
Vafler
Godt brød

Ingredienser
melk, 6% sukker, hvetemel, konserveringsmiddel (kaliumsorbat), kanel og kardemomme

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 990 kJ (236 kcal), fett 10,6 g, -hvorav mettede fettsyrer 6,9 g, karbohydrat 24 g, -hvorav sukkerarter 17 g, protein 11 g, salt 0,3 g, riboflavin 0,48 mg (34 %'), kalium 545 mg (27 %'), kalsium 368 mg (46 %'), fosfor 328 mg (47 %'), molybden 11 µg (22 %'), jod 52 µg (35 %') ' av referanseverdien

Pakning
300 g