Namdalsgomme

Skriv ut
Namdalsgomme
Namdalsgomme 

Namdalsgomme har en halvfast, lett skjærbar konsistens, uten å være direkte smørbar. Namdalsgomme er litt grov, og ostekornene er merkbare. Smaken er rund og søt, med tydelig kryddersmak av kardemomme og kanel. Namdalsgomme har en jevn, lys gulbrun farge med et lag av kanel på toppen.

Bruksområder

Rull rikelig med gomme inn i lefser, lomper og vafler og server til frokost, lunsj eller til kaffen. Lefse med gomme er god og næringsrik kost. Namdalsgomme er også godt på brød.

Drikke
Namdalsgomme går best til annet drikke enn vin. Mange foretrekker melk, juice, kaffe eller te, mens andre synes øl og mineralvann smaker godt til. Den beste kombinasjonen blir nok hva du selv synes er godt.

Tilbehør
Smør
Bær og frukt
Lefser
Vafler
Godt brød

Ingredienser
melk, myse, 6% sukker, eggpulver, kardemomme, konserveringsmiddel (kaliumsorbat) og kanel

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1213 kJ (289 kcal), fett 12 g, -hvorav mettede fettsyrer 7,8 g, karbohydrat 35 g, -hvorav sukkerarter 26 g, protein 10 g, salt 0,6 g, vitamin A 114 µg (14 %'), riboflavin 0,73 mg (52 %'), folat 43 µg (21 %'), vitamin B12 1,1 µg (42 %'), pantotensyre 1,8 mg (29 %'), kalium 1007 mg (50 %'), kalsium 398 mg (50 %'), fosfor 402 mg (57 %'), molybden 18 µg (35 %'), jod 107 µg (71 %') ' av referanseverdien

Pakning
300 g