Pultost Lillehammer TINE

Skriv ut
Pultost Lillehammer TINE
Pultost Lillehammer TINE 

Pultost er en ost med lange tradisjoner. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt, og den har en løs og modnet ostemasse. Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve. Osten er mager og proteinrik, og har en skarp og fyldig smak. TINE Pultost Lillehammer har en tørr og kornete konsistens.

Bruksområder

Pultosten er utmerket på brødskiven og smaker deilig på lefser og lomper. Server i bakt potet med smør og rømme. Gjerne med gressløk eller friske urter på toppen. Pultost passer som smårett, forrett eller som tilbehør på det tradisjonsrike spekebordet.

Drikke
Pultost er så smaksrik at den overdøver de fleste viner. Osten går best til kraftig drikke, som mørkt og kraftig øl. Skal man drikke vin til pultost, anbefales en svært syrlig hvitvin. Mange anbefaler også akevitt.

Tilbehør
Rømme
Poteter
Flatbrød
Smør

Ingredienser
pultost (pasteurisert skummet melk, karve, salt, syrekultur og gjærkultur) og vann

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 734 kJ (173 kcal), fett 1 g, -hvorav mettede fettsyrer 0,7 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 41 g, salt 2,3 g, riboflavin 0,89 mg (64 %'), niacin 2,9 mg (18 %'), vitamin B12 0,9 µg (37 %'), biotin 32 µg (64 %'), pantotensyre 1,6 mg (26 %'), kalsium 180 mg (23 %'), fosfor 630 mg (90 %'), sink 3,4 mg (34 %'), selen 24 µg (44 %'), krom 24 µg (60 %'), molybden 11 µg (23 %'), jod 52 µg (35 %') ' av referanseverdien

Pakning
230 g