Port Salut 100 g

Port Salut er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting, og en aromatisk og litt skarp smak. Skorpen er lett fuktig, og har en jevn gulrød farge, mens innsiden av osten er kremfarget.

BRUKSOMRÅDER

Passer utmerket som pålegg, i ostefat, som snacks og til dessert. Er også godt egnet til raclette og ostesmørbrød.

PASSENDE DRIKKE

Tørre hvitviner som Pinot Gris, Gewürztraminer, Viognier og Albaino er førstevalget. Av de røde anbefales Barbera-viner fra Piemonte, Pinot Noir fra Burgund eller viner fra Chianti- eller Rioja-området. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

GODT TILBEHØR

Prøv osten med litt frukt, skinke, asparges og godt brød.

Her kan du kjøpe produktet:

Coop Mega, Obs, Joker, KIWI, SPAR, EUROSPAR, MENY

Disse butikkene har mulighet til å føre produktet. Spør gjerne butikken om å ta det inn, dersom du ikke finner det.

Ingredienser

pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, konserveringsmiddel (natriumnitrat), modningskultur og fargestoff (annattoekstrakter) Gjelder gasspakkede artikler: Pakket i beskyttende atmosfære

Næringsinnhold pr 100gr

100 g vare gir ca.: energi 1333 kJ (321 kcal), fett 25 g, -hvorav mettede fettsyrer 16 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 24 g, salt 1,5 g, vitamin A 250 µg (31 %'), riboflavin 0,33 mg (23 %'), folat 65 µg (33 %'), vitamin B12 3,4 µg (137 %'), kalsium 720 mg (90 %'), fosfor 520 mg (74 %'), sink 4,0 mg (40 %'), selen 10 µg (18 %'), molybden 9 µg (18 %'), jod 42 µg (28 %') ' av referanseverdien

Pakning

100 g, plastemballasje

Del