Asiatisk biffsalat med Sveitser
INGREDIENSER
350 g oksekjøtt i tykke strimler
150 g Vellagret Sveitser
10 sukkererter
Salat / spinatblader
1 fennikel
1 granateple
1 vårløk
Til dressing
4 ss limesaft
12 ss granateple sirup (kan kjøpes i etniske matvarebutikker)
4 ss soyasaus
2 hvitløksfedd
En håndfull vårløk i tynne skiver
Litt tørket chili
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Start med å salte og pepre kjøttstrimlene, stek til de får en brun stekeskorpe og rosa kjerne. La kjøttstykkene hvile.
Lag dressing ved å riste sammen limesaft, sirup og soyasaus. Ha i knust tørket chili, salt og pepper og smak til. Knus hvitløksfeddene med knivseggen. La hvitløken ligge i dressingen en stund og ta de ut etter ønsket smak. Bland inn vårløken til slutt.
Skjær Vellagret Sveitser i litt tykke biter.
Del granateplet i to og ta ut kjernene. Vask og tørk salat og grønnsakene. Del sukkererter i tynne skiver på langs, del fennikelen og vårløken i ekstra tynne skiver. Legg grønnsakene i en bolle eller på et fat og bland inn dressingen. Del kjøttstrimlene i tynne skiver tilslutt og fordel dette i salaten sammen med ostebiter.
TIPS
Servèr salaten sammen med godt drikke og bruk spisepinner i stedet for bestikk.