Asiatisk biffsalat med Sveitser

25 min
4 porsjoner
Syrlig og søt asiatisk smaksstil passer godt til Sveitser

INGREDIENSER

350 g oksekjøtt i tykke strimler
150 g Vellagret Sveitser 
10 sukkererter
Salat / spinatblader
1 fennikel
1 granateple
1 vårløk
Til dressing
4 ss limesaft
12 ss granateple sirup (kan kjøpes i etniske matvarebutikker)
4 ss soyasaus
2 hvitløksfedd 
En håndfull vårløk i tynne skiver
Litt tørket chili
Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Start med å salte og pepre kjøttstrimlene, stek til de får en brun stekeskorpe og rosa kjerne.  La kjøttstykkene hvile.
Lag dressing ved å riste sammen limesaft, sirup og soyasaus. Ha i knust tørket chili, salt og pepper og smak til. Knus hvitløksfeddene med knivseggen.  La hvitløken ligge i dressingen en stund og ta de ut etter ønsket smak. Bland inn vårløken til slutt.
Skjær Vellagret Sveitser i litt tykke biter.
Del granateplet i to og ta ut kjernene. Vask og tørk salat og grønnsakene. Del sukkererter i tynne skiver på langs, del fennikelen og vårløken i ekstra tynne skiver. Legg grønnsakene i en bolle eller på et fat og bland inn dressingen. Del kjøttstrimlene i tynne skiver tilslutt og fordel dette i salaten sammen med ostebiter.  
 

TIPS

Servèr salaten sammen med godt drikke og bruk spisepinner i stedet for bestikk.