Avocado Toast

30 min
2 porsjoner
Avocadotoast med Gamalost frå Vik® og chili. Denne toasten er for de aller tøffeste!!

INGREDIENSER

50 g Gamalost frå Vik® i tynne smale skiver

I stk moden Avocado

2 stk grovbrød

2 stk egg

1/4 liten chili – finhakket

½ lime – saften av

½ hvitløk, presset

1 ss meierismør

Litt salt

Krydder Chili Explotion

SLIK GJØR DU

Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovn på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø, avkjøl. De kan minne litt om en baconskive. Kok eggene (smilende egg ca. 7 minutter), skrell og del i to på «langs» - legg til siden. Skrell og mos avokadoen i skål. Bland avocadomosen med limesaft, presset hvitløk og smak til med hakket chili og litt salt.

Smør brødskiven med meierismør på begge sider og rist i ovnen. Fordel avocadomosen på brødet, legg på egg og gamalostskiver. Server med en klype Chili Explotion krydder over.

TIPS

Vil du ha mer smak? Bruk mer gammelost og chili over.