Brie med frukt og kjeks

60 min
4 porsjoner
Hvitmuggost smakes fortreffelig med frukt og kjeks. Det er selvfølgelig lov å jukse med ferdigkjøpte kjeks - da er retten serveringsklar på et øyeblikk.

INGREDIENSER

TINE Brie Økologisk, romtemperert

Kjeks:

150 g gresskarkjerner/solsikkefrø

100 g sesamfrø

50 g havregryn

20 g valmuefrø

100 g smør

80 g brunt sukker

3 ss honning

litt salt

1/4 ts kanel

3/4 cayennepepper

litt nellik

3 ss lime/sitronsaft

Fruktsalat:

Sesongens frukt

2 ss olivenolje

1 ss maplesirup

SLIK GJØR DU

TINE Brie Økologisk smaker aller best slik den er. Den bør ligge på kjøkkenbenken en stund før den spises. Til osten passer det svært godt med sesongens frukt. Skjær båter av plommer, fersken, tørkede aprikoser, jordbær og annen frukt. Bland frukten med 2 ss olivenolje og 1 ss maplesirup og la det trekke i en halvtime.

Kjeks lages slik:

Rist frøene i en stekepanne til de blir gylne. Hell i en bolle og tilsett smør og resten av ingrediensene. Fordel på et bakepapir i et ca. 1 cm tykt lag. Stekes i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter. Kantene jevnes mens kjeksen er varm. Skjær i passe serveringsbiter og avkjøl. Her er det rom for improvisasjon - bruk de ingrediensene som måtte finnes i skuffer og skap.