Fruktsalat
INGREDIENSER
50 g Gamalost frå Vik ® i tynne skiver
2 stk appelsiner skrellet og i skiver
1 stk eple renset og delt i store terninger
100 g friske bringebær / blåbær - valgfritt
Sitronmelis til pynt
Til marinaden:
1 stk lime – saften av
1 stk sitron – saften av
1 dl Demerara sukker
1 dl akevitt (kan sløyfes)
2 stk stjerneanis
1 stk kanel eller vaniljestang – gjerne begge!
SLIK GJØR DU
Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovn på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø, avkjøl. Knekk de i biter og ha i en skål.
Bland alle ingredienser til marinaden i en kjele. Gi et raskt oppkok og rør om til sukkeret har løst seg opp, sil og avkjøl. Legg appelsinskiver og eplebiter i marinaden, la stå til kjøling i ca. 1 time – eller til den skal serveres. Legg fruktsalaten i 4 skåler, topp med friske bær, sitronmelis og gamalostbiter.
TIPS
La gjestene forsyne seg med gamalostbitene selv. Det passer godt med vanilje kesam til.