Grønnkål salat
INGREDIENSER
100 g Gamalost frå Vik ® - terninger
150 g grønnkål, rens, fjern stilken og riv bladene i store biter
100 g grønn sprø salat
1 eple i tynne skiver
1 graneple, kjerner
Nøytral olje til steking
1 håndfull valnøtter
1 stk lime – saften av
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Legg gamalostterninger på et bakepapir og rist i ovnen på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø krutonger, avkjøl i en skål. Fres renset grønnkål i en panne til den har mørnet litt – ikke for sterk varme slik at det blir svidd, smak til med salt og pepper. Bland grønnkål, grønn salat, nøtter og epleskiver i en bolle sammen med granateplekjernene vend det hele i limesaften. Toppes med gamalostkrutonger.
TIPS
Denne vegetarretten smaker godt alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Utrolig enkelt og smakfullt!