Høstsalat med Selbu Blå, epler og valnøtter

25 min
2 porsjoner
Nydelig salat med en smak av høst; blåmuggost, eple og valnøtt.

INGREDIENSER

150 g rødbeter

1 bunt ruccola eller eikebladsalat

1 hode lollo-rossosalat

2 epler, gjerne litt syrlige

1 sitron

50 g valnøtter

50 g Selbu Blå

Dressing:

2 ss epleeddik

4 ss valnøttolje

2 ss olivenolje

salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rist valnøttene i ovnen i en langpanne ved 180° C i 5–7 minutter, eller til de har blitt gyllenbrune.

Skjær epler, Selbu Blå og rødbeter i biter. Ha litt sitronsaft over eplebitene, slik at de ikke blir brune. Arranger salaten, ha i rødbeter, epler, valnøtter samt Selbu Blå.

Bland sammen dressingen, og hell den over salaten før servering.