Hvit pizza

60 min
4 porsjoner
Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men pizza smaker like godt med hvit pizzasaus. Denne varianten med Snøfrisk vil garantert falle i smak.

INGREDIENSER

PPizzabunn
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl pizzamel eller hvetemel

Fyll
Snøfrisk Rødløk & Timian eller Snøfrisk Ramsløk & Hvitløk
Revet ost og Parmesan
Asparges topper (forvellet)
Spekeskinke
Cherry tomater, delt i to
Pinjekjerner
Pepper, grovmalt

SLIK GJØR DU

Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men pizza smaker like godt med hvit pizzasaus. Vanligvis lages dette av crème fraîche blandet med hvitløk og urter men enklest er det å bruke en boks med Snøfrisk kremost. Snøfrisk finnes både i naturell varianter og smaksatte varianter som rødløk & timian, ramsløk & hvitløk, kantarell, gressløk og dill.

Begynn med pizzadeigen. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve – til dobbelt størrelse, eller i minimum 30 minutter. Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledt stekeplate.

Smør bunnen med Snøfrisk rødløk & timian eller Snøfrisk ramsløk & hvitløk. Legg på revet ost og parmesan. På toppen av ostene legges aspargestopper, spekeskinke, cherry tomater og pinjekjerner. Stek pizzaen ved 250 grader i ca. 20 minutter eller til den er ferdig stekt.

TIPS

Ta ut Snøfrisk fra kjøleskapet 30 minutter før den skal smøres på pizzabunnen. Ønsker du litt mykere aspargestopper kan de kokes i 1 minutt i lettsaltet vann før de legges på pizzaen.