Italiensk minipizza med Gamalost
INGREDIENSER
Pizzabunn:
25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
6-7 dl hvetemel
Topping 1: til 2 stk hvit pizza
1 dl Crème Fraiche
3 ss TINE kremost
6 stk små asparges
½ rødløk i skiver
6 stk cherrytomater
Sort pepper
Topping 2: til 2 stk tomat pizza
1 dl tomatsaus (pizza saus)
Ca. 100 g revet mozzarella eller annen hvitost
6 stk små asparges
½ rødløk i skiver
2 skiver spekeskinke
Garnityr til begge:
Ruccola salat
100 g Gamalost frå Vik® i tynne flak
SLIK GJØR DU
Legg gamalostflak på et bakepapir og rist i ovnen på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø. Avkjøl og legg i en skål.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet. Bland olje, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45-60 minutter.
Legg deigen på et melet bakebord og del den i fire like emner som kjevles ut til fire små pizzabunner.
Pizzabunnene legges på bakeplater dekket med bakepapir. Fordel topping på minipizzaene. Stek i ovnen ved 200 C i ca. 10 minutter eller til skorpene blir gyllenbrune.
TIPS
Servering og garnityr:Topp ferdig stekt pizza med gamalost flak og ruccola.