Panna cotta med Snøfrisk og bær
Panna cotta er en nydelig og klassisk italiensk dessert som er enkel å lage, og som garantert vil gjøre suksess.
INGREDIENSER
Panna cotta:
125 g Snøfrisk naturell
2 dl kremfløte
1 dl melk
1 vaniljestang
1 sitron (og revet skall)
4 ss sukker
2 plater gelatin
Bær:
10 ss sukker
1 dl vann
1 sitron
bær, etter eget ønske
SLIK GJØR DU
Bløtlegg gelatinplatene i melken. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland kremfløte, sukker, revet sitronskall og vaniljefrø. Kok opp og la det småkoke forsiktig i ca. 10 minutter. Sil. Ta ut vaniljestangen. Varm opp melk, Snøfrisk og gelatinplatene forsiktig, uten koking. Bland sammen melk- og fløteblandingen og avkjøl. Hell blandingen i et glass og avkjøl i kjøleskapet.
Kok sukker, vann, finrevet skall og saft av sitron. Avkjøl. Rengjør bær og legg dem i sukkervannet.