Pasta med Norzola og scampi

30 min
4 porsjoner
Vi har kåret de beste hverdagsmatoppskriftene gjennom en Norzola konkurranse på dagbladet.no. Dette er deltager Frank Christensen sin favoritt.

INGREDIENSER

1 pk Spagetti

75 g Norzola (til topping)

1-2 chili etter smak

1/2 fedd hvitløk

2-3 vårløk

1 ss smør

1-2 ss olje

3 dl Tine kremfløte

5-600 gr scampi (frossen uten skall)

Paprikapulver

Chili krydder

Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Hakk opp chili, vårløk og hvitløk og fres med litt smør og olje i pannen. Tilsett halvparten av fløten og la det småkoke. Tilsett paprikapulver og chilikrydder under omrøring. Ha i tinte scampi og la det småkoke i 2-3 min, vend underveis og tilsett resten av fløten.  Kok Spagetti. Sausen er ferdig når scampiene får en lys rosa farge. Til slutt blandes saus med scampi forsiktig inn i den varme pastaen.

Servèr retten toppet med tynne Norzola skiver gjerne sammen med en salat og hvitløksbaquette – dette er festmat i hverdagen!