Risotto med kantarell, Ridder og Gran Biraghi

40 min
4 porsjoner
Smakfull risotto med kantareller og to typer ost kan fort bli en høstfavoritt.

INGREDIENSER

1 finhakket løk

1 stilk stangselleri, finhakket

300 g risottoris

1 dl tørr hvitvin

10 dl varm hønsekraft

300 g kantareller

50 g smør

100 g revet Gran Biraghi

100 g revet Ridder

2 ss hakket basilikum

SLIK GJØR DU

Fres løk og stangselleri til løken blir myk. Ha i risen og rør godt slik at fettet smører risen.

Mens risottoen koker, freses kantarellene i litt smør. Ha smør, parmesan og basilikum i risottoen.

Rør godt og server med kantareller, revet ridderost og revet Grana Biraghi.

Hell i vin og 1 øse kraft og kok det nesten helt inn. Fortsett med å koke inn en øse kraft til risen blir al dente, myk og kremete.