Røkelakssalat med Gamalost chips

30 min
4 porsjoner
Salat med røkelaks, bjørnebær og Gamalost frå Vik® chips

INGREDIENSER

100 g Gamalost frå Vik® i tynne skiver

400 g røkelaks i skiver

Blandet salat - ferdig vasket

200 g friske bjørnebær

En neve friske urter

Ingredienser til dressing

1 ss Dijonsennep

1 stk hvitløksbåt

1 eggeplomme

2 dl nøytral olje

1 dl honning

1 stk sitron – saften av

1,5 dl mild olivenolje

Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovnen på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt til sprø chips, avkjøl. Legg i en skål.

Lag dressingen: Knus hvitløken lett med bredsiden av en kniv. Pisk eggeplommen sammen. Rist sammen alle ingredienser til dressing i et glass med lokk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster med olivenolje om ønsket. Husk å fjerne hvitløken før dressingen helles over salaten.

Bland salatblader og urter og legg på et serveringsfat eller en porsjonstallerken. Skjær laks i tynne skiver og legg de delikat oppå salaten sammen med bjørnebær og topp med ristede gamalostchips.  

Server salaten sammen med ferskt brød eller rundstykker og la gjestene forsyne seg med dressing selv.

TIPS

Både dressing og gamalost chips kan lages dagen i forveien.