Salat med jordbær, eple og blåmuggost

10 min
2 porsjoner
En frisk salat med jordbær, eple, spekeskinke og blåmuggost.

INGREDIENSER

1 pose blandet salat
1 kurv med friske jordbær
1 eple
1 granateple
Spekeskinke, gjerne parma- eller serranoskinke
Selbu Blå 

SLIK GJØR DU

Skyll og tørk salaten, jordbærene og eplet godt. Del jordbærene i to eller fire, avhengig av hvor store de er, og skjær eplet i biter. Rens granateplet - det gjør du enklest på følgende måte: Skjær av toppen og skjær deretter et snitt i skallet langs skilleveggene i granateplet. Bryt opp granateplet ved å brette ut skallet der du har kuttet, og fjern den hvite kjernen i midten. Snu granateplet opp ned, og bruk baksiden av kniveggen eller en tresleiv til å banke ut kjernene av skallet. Bland alle ingrediensene i en salatbolle. Riv spekeskinken i biter og ha over salaten, og avslutt med å legge i biter av Selbu Blå.