Selbu Blå krem

10 min
4 porsjoner
Nydelig dipp med Selbu Blå og Crème Fraîche.

INGREDIENSER

150 g Selbu Blå

2 dl TINE Crème Fraîche

1 hvitløksbåt

1 ss olivenolje

pepper

oregano

8 reddiker

stangselleri eller endiveblader (sikkorisalat)

SLIK GJØR DU

Den tradisjonelle oppskriften på en blåmuggdipp har ofte majones i seg, men crème fraîche gir blåmuggosten syrligheten og smaken som trengs og fungerer like bra som majones. Liker man litt sterkere smak, kan man blande inn 1 ts fint hakket grønn chili.

Hakk hvitløken fint og bland med Selbu Blå, crème fraîche, olje og pepper til en kremet konsistens. Bruk en ostehøvel eller potetskreller og lag løvtynne skiver av reddikene. Legg kremen i sellerien eller sikkorisalatblader (også kalt endiveblader). Strø over kvernet pepper, oregano og reddikskiver.

TIPS

 

Tips! Avokado passer også perfekt til Selbu Blå-kremen.