Sopprisotto

45 min
4 porsjoner
Italiensk klassiker på norsk vis.

SLIK GJØR DU

Stek soppen i smør til den er gyllenbrun. Kok opp kylling/hønsebuljong og smak til med salt, grovmalt pepper og sitronsaft i en kjele. Ta ned varmen. Denne kraften skal brukes til å spe risottoen. Smelt 1 ss av smøret og tilsett sjalottløk og hvitløk. Tilsett risen og rør godt om. Spe deretter med kylling/hønsebuljong under omrøring. Denne prosessen tar ca. 20 minutter. Risen bør være litt fast. Rør inn resten av smøret. Server risottoen toppet med Snøfrisk Kantarell, sautert sopp og eventuelt noen spinatblader og urter.

INGREDIENSER

125 g Snøfrisk Kantarell eller Naturell
200 g risotto (Arborio) ris
6 dl kylling/hønsebuljong
3 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g sopp, etter ønske
smør
spinat blader og urter
salt og grovmalt pepper
litt sitronsaft