Juledessert
INGREDIENSER
250 g digestive kjeks eller rester av julebakst
0,5 dl mandel flak
50 g smør
Hermetiske mandariner
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
125 g Snøfrisk naturell
2 ss sukker
1 granateple
100 g rips
SLIK GJØR DU
Knus kjeksen eller julebaksen og bland med hakkede mandelflak og smeltet smør. Fordel i serveringsglass og legg mandariner på toppen.
Rør sammen frøene fra vaniljestangen med sukker og Snøfrisk. Pisk kremfløte og bland alt forsiktig sammen. Fordel kremen i serveringsglassene og pynt med like deler granateplekjerner og rips.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med bloggen [Kjøkkentjeneste] http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/
TIPS
Det å rense et granateple er ikke alltid så lett. Vårt tips er å fylle vann i en bakebolle, dele granateplet i to og skreller det under vann ... Da spruter det ikke, det hvite innerskallet vil flyte opp og kjernene vil synke til bunns.