Tomatsuppe
INGREDIENSER
1⁄2 løk
1 hvitløksbåt, finhakket
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater, hakkede
4 dl vann
1 grønnsakbuljong (terning)
1⁄2 ss sukker
1⁄2 potte frisk basilikum, evt. 1 ss tørket basilikum
1⁄2 ts salt
1 beger Cheesepop
SLIK GJØR DU
Fres løk og hvitløk til det er mykt og blank i en kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i boksen med hermetisk tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper. Stø over Cheesepop og nyt!
TIPS
Tilsett gjerne en revet gulrot, sellerirot og paprika for å få en tykkere suppe. Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel. Alle disse urtene passer godt sammen med tomat. For en litt mildere smak kan du tilsett litt melk eller fløte.