Tomatsuppe

20 min
4 porsjoner
Tomatsuppe er noe de fleste liker. Vi mener alt blir bedre med OST så derfor foreslår vi å toppe vår tomatsuppe med deilig Cheesepop laget av goudaost.

INGREDIENSER

1⁄2 løk

1 hvitløksbåt, finhakket  

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

1 boks hermetiske tomater, hakkede

4 dl vann

1 grønnsakbuljong (terning)

1⁄2 ss sukker

1⁄2 potte frisk basilikum, evt. 1 ss tørket basilikum

1⁄2 ts salt

1 beger Cheesepop

SLIK GJØR DU

Fres løk og hvitløk til det er mykt og blank i en kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i boksen med hermetisk tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper. Stø over Cheesepop og nyt!

TIPS

Tilsett gjerne en revet gulrot, sellerirot og paprika for å få en tykkere suppe. Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel. Alle disse urtene passer godt sammen med tomat. For en litt mildere smak kan du tilsett litt melk eller fløte.