Festkake

45 min
8 porsjoner
Ta festkaken til et nytt nivå med Snøfrisk glasur

INGREDIENSER

Ingredienser
1 sukkerbrød
1 dl ferskpresset sitronsaft
1,5 dl sukker
1,5 ss maizena
2 egg
2 eggeplommer
2 ss smør
2 dl kremfløte, stivpisket
Bringebær syltetøy, rørte bringebær og/eller friske bringebær

Snøfrisk glasur
125 g Snøfrisk naturell eller appelsin & lime
125 g smør
ca. 500 g melis
2-3 ss saft av sitron (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Lag et sukkerbrød eller kjøp ferdig.

Kok sitronsaft og sukker i en kasserolle. Visp sammen egg, eggeplommer og maizena. Hell den varme sitronsaften over under omrøring. Ha alt tilbake i kasserollen og kok det opp under omrøring i ca. 1 minutt. Rør godt for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.

Vend inn stivpisket krem i den avkjølte blandingen. Del sukkerbrødet i fire. Legg lagvis bringebærsyltetøy, gjerne med noen friske bringebør også, og sitronkrem. Topp med et sukkerbrødlag. Pisk sammen Snøfrisk, smør, melis og sitronsaft til en luftig glasur. Kle kaken med Snøfrisk glasur og pynt etter ønske.
 

TIPS

For å spare litt tid kan du kjøpe ferdig lemon curd som blandes direkte i den stivpiskede kremfløten. Fullsortiment butikker som MENY og COOP MEGA har ofte lemon curd.