Sveitser® TINE 10 kg

Sveitser® er en fast hvitost som produseres i store hjul med skorpe med store, runde hull. Smaken er fyldig, særegen og mild med en lett søtlig aroma.

Sveitser er ystet etter ekte tradisjonelle metoder. Sveitsers spennende historie startet allerede i 1815 da Jacob Sverdrup grunnla Norges første ysteri i Vestfold. Som foregangsmann fikk han sveitsiske ostemakere til å reise og lære opp de på meieriene i det edle håndverket. Sveitser falt i god smak hos adel og konsuler med sin kombinasjon av unik norsk melk og sveitsisk ystekunnskap. I dag har vi en ost med høy kvalitet og smak med særpreg. Vi kaller den for den originale hvitosten.

Ostens selges i porsjonsstørrelse fra butikkenes ostedisk.

BRUKSOMRÅDER

Sveitser passer meget godt på brød. Prøv gjerne Sveitser i salater, på pizza, pai, ostepinner, revet på tortilla. Sveitser kan ternes og marineres i olje og krydder.

PASSENDE DRIKKE

Et naturlig vinvalg er tørre, lette, fruktige og aromatiske hvite viner. Et bra valg er tyske Rieslinger og lettere utgaver av Sauvignon Blanc-druen. Av de røde vinene kan man velge en lett, bløt og fruktig vin som Valpolicella, Barbera eller en bærpreget Beaujolais. Øl passer fint om den er en mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

GODT TILBEHØR

Godt brød
Akasiehonning
Aprikospuré
Søte frukter og bær

Ingredienser

pasteurisert melk, syrekulturer, salt og mikrobiell løpe

Næringsinnhold pr 100gr

100 g vare gir ca.: energi 1512 kJ (364 kcal), fett 28 g, -hvorav mettede fettsyrer 18 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 28 g, salt 1,3 g, vitamin A 273 µg (34 %'), riboflavin 0,27 mg (19 %'), vitamin B12 2,3 µg (92 %'), kalsium 790 mg (99 %'), fosfor 600 mg (86 %'), sink 4,5 mg (45 %'), selen 12 µg (22 %'), jod 36 µg (24 %') ' av referanseverdien

Pakning

10 kg,

Del