Slik imponerer du som en MasterChef

Det er enklere å være en MasterChef enn du tror! Med fire av våre beste oster, viser deltagerne i høstens MasterChef på TVNorge deg hvordan.

Med våre favorittoppskrifter fra denne MasterChef-sesongen vil du garantert imponere:

Stjerneburger med Selbu Blå

MasterChef-deltager Simen Vatne lagde en fantastisk burger i program 13, hvor han brukte Selbu Blå Smakfull som fikk sølvmedalje i oste-VM i fjor. Simen forklarte til dommerne at på en skikkelig god burger er «blåmuggost stjerna». Etter å ha smakt hans deilige burgeroppskrift vil du for alltid legge Selbu Blå på burgeren din, og sannsynligvis omvende de som er så heldige å få smake.

I tillegg til å være en deilig burgerost, smaker Selbu Blå nydelig på brød eller knekkebrød med litt syltetøy på toppen. Nå nærmer vi oss pepperkakesesongen, og da anbefaler vi å legge litt Selbu Blå på pepperkake, og gjerne toppe det med noen dråper flytende honning. Det smaker rett og slett fantastisk!

Du finner burgeroppskriften til Simen her

MasterChef_Simen_burgera

 

 

 

 

 

 

Digg smørbrød med Pepperbrie fra Dovre Ysteri

Brie pepper fra Dovre Ysteri fikk sølvmedalje under oste-VM i både 2018 og 2019 og inneholder hel grønn pepper. En mild og litt utradisjonell brie med med fremtredende peppersmak.

Det falt MasterChef deltager Chris Hansen for. Han brukte den silkemyke Dovre Ysteri Brie pepper sammen med noen av våre favorittingredienser; hjemmelaget rucculapesto og bacon. Ikke rart dette smørbrødet ble karakterisert som "skikkelig digg" av MasterChef-dommerne. 

Du finner oppskriften til Chris her:

Ostesmørbrød-Chris-MasterChef-Dovre-Ysteri-Brie

 

 

 

 

 

 

Potettårn med Snøfrisk

Snøfrisk er en svært anvendelig kremost som kommer til sin rett i matlaging eller som ingrediens til baking. 

Men vi har aldri sett osten bli brukt slik som deltager Silje Sandberg i MasterChef gjør! Silje lager ofte kompliserte retter, men hennes fantastisk gode fondantpotet med Snøfriskkrem og fikenkompott er enkel å lage og samtidig fantastisk god. Med denne som tilbehør til godt stekt kjøtt vil du alltid imponere som en MasterChef.

Her finner du oppskriften til Silje: 

11. Silje_potet Snøfrisk

 

 

 

 

 

 

En smak av Chevre og høst

Gjennom høstens MasterChef har vi fått se at Truls Torp Karlsen bærer med seg fantastiske matminner og kan trylle frem de mest nydelige retter. Vi ble skikkelig imponert over Truls sin silkemyke chevrekrem til jordskokker med ristede hasselnøtter til. Den er ikke så komplisert som det høres ut, så det er bare å prøve selv!

Chevre Haukeli Naturell inngår i serien Norske Ostespesialiteter, en samling av norske osteskatter. Denne blir laget med mye manuelt arbeid på et lite meieri på Haukeli. Ferskosten har med sin syrlige og friske smak blitt en favoritt hos MasterChef-deltagerne denne høsten. 

 Her finner du oppskriften til Truls: 

truls1 chevrea