Oster i verdensklasse

OsteCompagniet er stolte av å kunne tilby norske oster i verdensklasse!

18.oktober 2019 ble World Cheese Awards arrangert i Bergamo i Italia. OsteCompagniet kan se tilbake på nok et fantastisk verdensmesterskap i ost hvor flere av våre oster ble hedret med medaljer. Vi er stolte av å kunne tilby norske oster i verdensklasse, og presenterer her de premierte VM-ostene.

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper – Sølv i 2018 og 2019

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper er en hvitmuggost som produseres hos TINE Meieriet Dovre, et lite meieri med over 100 års erfaring med produksjon av ost. Det som gjør denne brien spesiell, er at den inneholder hel grønn pepper. Dette gjør den til en litt annerledes og spennende brie med en mild, men fremtredende peppersmak. Prøv den på knekkebrød sammen med noen skivede eplebiter, eller i en pai. Les mer om Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper her.

Dovre Ysteri Norsk Brie Pepper ble tildelt sølvmedalje under World Cheese Awards både i 2018 og 2019. 

Selbu Blå® – Sølv i 2019

Selbu Blå® er en allsidig blåmuggost, som ble introdusert på det norske markedet i 2005. Den lages i Selbu i Trøndelag, og er spesielt utviklet for norske ganer. Melken som brukes for å lage osten kommer fra kyr i Selbu og Tydal. Selbu Blå® passer godt på ostefatet eller som kveldskos på ferskt brød eller knekkebrød. Nyt den gjerne som den er uten tilbehør, eller legg på en skje med godt syltetøy eller noen dråper flytende honning. Du kan lese mer om Selbu Blå® her.

Selbu Blå® ble tildelt sølvmedalje under World Cheese Awards i 2019.

Ridder® Classic – Sølv i 2019

Ridder® er en halvfast, kittmodnet ost med enestående fyldig, pikant smak og aroma. Den har en orangegul farge, smidig konsistens og en kittoverflate som er spiselig. Den finnes i to varianter; På den mildeste av variantene blir overflaten "vasket" før osten blir vakuumpakket. Den andre varianten «Classic», som har vunnet sølv i World Cheese Awards, pakkes i folie slik at smaken utvikler seg over tid og er derfor for den av variantene som har mest smak. Ridder® har lange tradisjoner og vært produsert ved meieriet i Tresfjord helt siden 1969. Ridderosten passer godt som pålegg, til ostefat, snacks og dessert. Ridder® er også en god ost å bruke til raclette. Les mer om Ridder® Classic her.

Ridder® Classic ble tildelt sølvmedalje under World Cheese Awards i 2019.

Chevre frå Haukeli med Ramsløk - Sølv 2019

Chevre Ramsløk er en frisk og aromatisk chevre med nydelig, myk og kremet konsistens - smaksatt med ramsløk. Geitene som går fritt på sommerfjellbeite på stølene mellom Øst- og Vestlandet, resulterer i førsteklasses melk til produksjon. Osten er både god alene og som smaktilsetter til pai, kjøtt eller fisk. Chevre har en spesiell produksjonsmetode og mye av arbeidet gjøres manuelt. Les mer om Chevre Ramsløk Haukeli her.

Chevre Ramsløk Haukeli har blitt hedret med Spesialitetsmerket «Unik Smak» fra Matmerk, og den ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i 2019.

Snøhetta Dovre - Bronse i 2019

Snøhetta Dovre er laget på TINE Meieriet Dovre, ystet av 50% melk fra geit og 50% melk fra ku. Dovre-meieriet er et lite ysteri med en historie tilbake til 1918, og røtter med produksjon av brunost. Tidlig på 1990-tallet fikk de besøk fra Frankrike og ble inspirert til å forsøke å utvikle sine helt egne hvitmuggoster. Les mer om Snøhetta Dovre her.

Snøhetta Dovre ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i 2019, og har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk.

Gamalost frå Vik® – Bronse i 2018

Gamalost frå Vik® er en fast muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden. Den er produsert i Vik i Sogn, og navnet har osten trolig fått fordi den fra gammelt av ble lagret i lang tid på stølen. Osten har fått internasjonal oppmerksomhet fordi den er ekstra mager med 0,6% fett og 54% protein. Smaken er særegen og robust, skarp og aromatisk. Gamalost spises tradisjonelt som pålegg på brød sammen med meierismør, men passer perfekt ristet i en salat. Les mer om Gamalost frå Vik® her.

Gamalost frå Vik® er merket med beskyttet geografisk betegnelse fra Matmerk, og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i Bergen i 2018. 

Pultost Løiten® – Bronse i 2018

TINEs pultoster er produsert på TINE Meieriet Trysil. Pultosten har lange tradisjoner i Norge. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt. Pultost er laget av skummet, syrnet melk og er krydret med karve. TINE Pultost Løiten® er mager og proteinrik med en moden, skarp og fyldig smak og smørbar konsistens. Den smaker utmerket på brødskive, lefser og lomper. Server den gjerne i bakt potet med smør og rømme, eller som tilbehør på det tradisjonsrike spekebordet. Les mer om TINE Pultost Løiten® her.

Lyst på inspirasjon? I denne filmen får du oppskrift på smakfulle brødpinner med pultost.

Pultost Løiten® har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk, og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i Bergen i 2018.

Kvitlin® Kvit Geitost – Bronse i 2017 

Kvitlin® Kvit Geitost produseres hos TINE Meieriet Ørsta, og er laget på melk fra lokale geiter. Den har fast konsistens og kritthvit farge. Mye omtanke og arbeide er lagt i å oppnå den høye kvaliteten på geitemelken. Ysterne i Ørsta har samlet erfaring og kompetanse innen osteproduksjon siden den første osten ble laget på dampmeieriet i 1889. I 2003 ble den første faste hvite geitosten lansert, og oppskriften er den samme i dag. Osten lages i 4 kilos hjul og lagres i minst tre måneder før den når butikkhyllene. Den har en fyldig og svakt syrlig smak, og passer godt til tapas eller på brødskiva. Smelteegenskapene er meget gode, så prøv den gjerne på en grateng eller toast. Les mer om Kvitlin® her.

Se hvordan Kvitlin® lages i denne flotte filmen fra Ørsta.

Kvitlin® Kvit Geitost er merket med Spesialitetsmerket «Unik Smak» fra Matmerk, og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i London i 2017.