Oster i verdensklasse

OsteCompagniet er stolte av å kunne tilby norske oster i verdensklasse.

2.-3.november 2018 ble World Cheese Awards arrangert i Bergen. OsteCompagniet kan se tilbake på et fantastisk verdensmesterskap hvor flere av våre oster ble hedret med medaljer. Vi er stolte av å kunne tilby norske oster i verdensklasse, og presenterer her de premierte VM-ostene.

Fryd® Brie Pepper – Sølv i 2018

Fryd® Brie Pepper er en norsk brie som produseres hos TINE Meieriet Dovre, et lite meieri med lange tradisjoner innen produksjon av norsk brie. Det som gjør denne brien spesiell, er at den inneholder hel grønn pepper fra Madagaskar. Dette gjør den til en litt annerledes og spennende brie med en mild, men fremtredende peppersmak. Prøv den på knekkebrød sammen med noen skivede eplebiter, eller i en pai. Les mer om Fryd® Brie Pepper her.

Fryd® Brie Pepper ble tildelt sølvmedalje under World Cheese Awards i Bergen i 2018. 

Gamalost frå Vik® – Bronse i 2018

Gamalost frå Vik® er en fast muggost med røtter helt tilbake til vikingtiden. Den er produsert i Vik i Sogn, og navnet har osten trolig fått fordi den fra gammelt av ble lagret i lang tid på stølen. Osten har fått internasjonal oppmerksomhet fordi den er ekstra mager med 0,6% fett og 54% protein. Smaken er særegen og robust, skarp og aromatisk. Gamalost spises tradisjonelt som pålegg på brød sammen med meierismør, men passer perfekt ristet i en salat. Les mer om Gamalost frå Vik® her.

Gamalost frå Vik® er merket med beskyttet geografisk betegnelse fra Matmerk, og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i Bergen i 2018. 

Pultost Løiten® – Bronse i 2018

TINEs pultoster er produsert på TINE Meieriet Trysil. Pultosten har lange tradisjoner i Norge. Navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt. Pultost er laget av skummet, syrnet melk og er krydret med karve. TINE Pultost Løiten® er mager og proteinrik med en moden, skarp og fyldig smak og smørbar konsistens. Den smaker utmerket på brødskive, lefser og lomper. Server den gjerne i bakt potet med smør og rømme, eller som tilbehør på det tradisjonsrike spekebordet. Les mer om TINE Pultost Løiten® her.

Lyst på inspirasjon? I denne filmen får du oppskrift på smakfulle brødpinner med pultost.

Pultost Løiten® ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i Bergen i 2018.

Kvitlin® Kvit Geitost – Bronse i 2017 

Kvitlin® Kvit Geitost produseres hos TINE Meieriet Ørsta, og er laget på melk fra lokale geiter. Den har fast konsistens og kritthvit farge. Mye omtanke og arbeide er lagt i å oppnå den høye kvaliteten på geitemelken. Ysterne i Ørsta har samlet erfaring og kompetanse innen osteproduksjon siden den første osten ble laget på dampmeieriet i 1889. I 2003 ble den første faste hvite geitosten lansert, og oppskriften er den samme i dag. Osten lages i 4 kilos hjul og lagres i minst tre måneder før den når butikkhyllene. Den har en fyldig og svakt syrlig smak, og passer godt til tapas eller på brødskiva. Smelteegenskapene er meget gode, så prøv den gjerne på en grateng eller toast. Les mer om Kvitlin® her.

Se hvordan Kvitlin® lages i denne flotte filmen fra Ørsta.

Kvitlin® Kvit Geitost er merket med Spesialitetsmerket «Unik Smak» fra Matmerk, og ble tildelt bronsemedalje under World Cheese Awards i London i 2017.