Lapper med blåmuggost

25 min
1 porsjoner
Lapper er perfekt kveldsmat på sene høstkvelder. Bør nytes med det lille ekstra; Selbu Blå Økologisk, vår mildeste og mest kremede blåmuggost.

INGREDIENSER

2 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl syrnet melk (f. eks. kefir)
4 dl hvetemel
Smør til steking

1 porsjon gir ca. 12 lapper.

SLIK GJØR DU

Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken. Rør forsiktig inn mel og bakepulver, og la røren svelle i ca. 15 minutter. Stek lappene i en stekepanne på middels varme med litt smør. Snu dem når røren stivner på den ene siden. Serveres lune med syltetøy, gjerne blåbær, og Selbu Blå Økologisk.

TIPS

Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.