Cheeseburger med Blå burgerost og sopp

60 min
4 porsjoner
En hamburger med OsteCompagniets Blå burgerost med tilbehør som tar litt tid å lage men som til gjengjeld smaker himmelsk!

INGREDIENSER

Ingredienser:
150 g sjampinjong
1 ts smør
400 g karbonadedeig
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket frisk oregano
4 skiver Ostecompagniets Blå burgerost
4 salatblader
4 burgerbrød
 
Karamelisert løk
3 løk
1 ss smør
1 ss olje
3 ss balsamicoeddik
½ ts salt
½ ts pepper

SLIK GJØR DU

Lag karamellisert løk først. Skrell og del løken i litt tykke skiver. Stek den i panne på middels til lav varme med smør og olje. 
Løken skal få svette ut før den mykner og tar farge. Rør innimellom. Etter 15-20 minutter, når løken er myk, tilsettes balsamico. La løken steke videre til den er karamellisert, 40-50 minutter. Smak til med salt og pepper. Del sopp i biter og stek i smør. Krydre med salt og pepper underveis og legg til side.
 
Bland karbonadedeig med oregano, salt, pepper og form til 4 burgere. Stek burgerne 2-3 minutter på hver side, på middels til høy varme, til de har fått en stekeskorpe. Sett ned varmen og stek noen minutter til på hver side. Topp med osteskivene når du steker den siste siden til burgerne er gjennomstekte og osten har smeltet.
 
Server burgerne i brød med salat, stekt sopp og karamellisert løk. 

TIPS

Den karamelliserte løken kan du lage flere dager i forveien og er bare å varme opp i pannen før servering.