Frisk melonsalat med ost og jordbærdressing

20 min
4 porsjoner
Prøv Evy Kaaseth Røsten fra Matkanalen sin friske sommersalat. Så enkelt og så godt!

INGREDIENSER

½ rødløk 
½ halv lime - saften 
1 kg vannmelon, cantaloupe eller honningmelon i biter
1 salat
1 boks OsteCompagniets salatost 
½ dl frisk mynte
4 ss svarte oliven uten kjerne
Salt og pepper
Spekeskinke (kan sløyfes)
 
Til jordbærdressing:
100 g jordbær
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper 

SLIK GJØR DU

Start med dressingen, kjør alle ingredienser i en blender til massen er jevn. Ha i mer olivenolje om den blir for tykk. Ta det over i en beholder med lokk og sett til siden - kjølig. 
Hell oljemarinaden av salatosten, den kan spares til senere bruk. Skrell og del løken i tynne skiver og mariner i limesaften og sett til siden. Vask frukten og grønnsakene. Del salaten i litt store blader, fjern melonskallet og del den i passende biter. Ha dette over in en stor bolle. Ha i salatost, limemarinert løk og oliven. Bland lett sammen og strø over klippet mynte.

Server jordbærdressingen ved siden av salaten – så alle kan forsyne seg selv, sammen med spekeskinke for den som spiser kjøtt.
 
 

TIPS

Oljemarinaden fra begeret kan brukes senere til dressing, til å marinere og å steke i. Og husk, resten av jordbærkurven kan serveres til dessert.