Fristende pai med ost og spinat

20 min
4 porsjoner
Evy Kasseth Røsten fra Matkanalen deler sin fristende spinatpai med salatost med oss. Velbekommen.

INGREDIENSER

Til paideig:
150 g romtemperert smør i terninger
200 g speltmel
2 ss kaldt vann

Til  fyll:

250 g fersk spinat
1 rødløk i tynne skiver
1 fedd hvitløk
Smør til steking
En boks salatost med Ostecompagniets soltørkede tomater 3 egg
2,5 dl melk el fløte
Salt og pepper
Krydderurter 

SLIK GJØR DU

 

Til paideigen: Smuldre mel og smør sammen og tilsett vannet til slutt. Elt deigen godt sammen til en ball. Pakk deigen inn i plast og la den stå kaldt i minst en time. 
Trykk deigen ut i en paiform (24-26 cm i diameter), og prikk bunnen med en gaffel.  Stek paideigen på 200 grader i 10-15 min.

Til paifyll: Forbered salatosen ved å helle av oljemarinaden og sett den til siden til senere bruk. Fres løk blank og myk, tilsett spinaten og la den falle litt sammen i den varme pannen. 
Rens og hakk krydderurtene. Pisk egg og melk sammen og bland i krydderne. Ha den stekte løken og spinaten det forstekte paiskallet, hell over eggeblandingen, legg i osteterningene og soltørket tomatbiter i. Salt og pepper etter smak.  


Stek paien videre på 200 grader i 30-40 min. til fyllet har stivnet.

Server med en frisk salat og bruk gjerne oljemarinaden til dressing.

TIPS

Oljemarinaden kan brukes til dressing, til å steke i eller marinere noe du vil ha på grillen.