Grønnkål salat

30 min
4 porsjoner
Grønnkålsrett med granateplekjerner, nøtter og krutonger av Gamalost frå Vik ® – supersunt.

INGREDIENSER

100 g Gamalost frå Vik ® - terninger

150 g grønnkål, rens, fjern stilken og riv bladene i store biter

100 g grønn sprø salat

1 eple i tynne skiver

1 graneple, kjerner

Nøytral olje til steking

1 håndfull valnøtter

1 stk lime – saften av

Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Legg gamalostterninger på et bakepapir og rist i ovnen på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø krutonger, avkjøl i en skål.  Fres renset grønnkål i en panne til den har mørnet litt – ikke for sterk varme slik at det blir svidd, smak til med salt og pepper. Bland grønnkål, grønn salat, nøtter og epleskiver i en bolle sammen med granateplekjernene vend det hele i limesaften. Toppes med gamalostkrutonger.

TIPS

Denne vegetarretten smaker godt alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Utrolig enkelt og smakfullt!