Gulrotkake

60 min
6 porsjoner
Saftig gulrotkake med frisk kremostglasur og karameliserte gulrotstrimler.

INGREDIENSER

Bunn
6 egg
2 dl sukker
1 dl nøytral olje
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
4 ts kanel
2 ts nellik
4 ts vaniljesukker
50 g grovt revet gulrøtter
50 g valnøtter

Glasur
150 g smør
300 g melis
250 g Snøfrisk naturell
2 ts vaniljesukker
Blåbær, kan sløyfes

Karamelliserte gulrotstrimler
1 gulrot, tynne strimler
1 dl sukker
1 ss vann

SLIK GJØR DU

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett det tørre i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Hell røren i en smurt liten langpanne (30x40 cm) og stek på 175 °C i 35-40 minutter. Avkjøl kaken på rist. Bland ingrediensene til glasuren og smør på den avkjølte kaken.

Karamelliserte gulrotstrimler:
Smelt sukker med litt vann i en kasserolle, kok til det så vidt har blitt brunt. Lag strimler av gullerøtter med en potetskreller. Ha i strimlene i sukkervannet, vend raskt rundt og bruk en gaffel til å ta opp strimlene med. Dander strimlene i fine mønster på et bakepapir. La dem stivne og bli kald.

Pynt kaken med gulrotstrimlene og eventuelt noen blåbær.

TIPS

Når man lager kremostglasur kan det være lurt å røre sammen smør, melis og vaniljesukker først, og så tilsette kremost. Da unngår man at smøret klumper seg.