Klassisk burger med ost og bacon

30 min
1 porsjoner
Tarje Haastad fra Døgnvill Burger med DIGG burgertips– dette blir vår favoritt!

INGREDIENSER

170 gram burger
2 skiver bacon
*Burgersaus 
2 skiver OsteCompagniets Blå Burgerost
Salat (lollo eller crispi)
Ferskt burgerbrød
1/2 løk
Salt
Pepper
1-2 ss sukker
En liten klatt smør
Olje
Vin (eller vann


*Til Døgnvill-style burgersaus
150 gram sylteagurk
100 gram ketchup
300 gram majones 
50 gram dijonsennep
Legg alle ingrediensene i en blender eller foodprossesor og miks til en glatt saus. 
 

SLIK GJØR DU

Kutt løk og sett frem salt, pepper, sukker og vin/vann. Smelt litt smør i en panne på lav varme. Del brødet på midten og stek det 20 sek. på hver side. Legg brødet til siden.
Varm pannen til medium/varm. Ha i olje og stek løk med salt og pepper til den har blitt myk og får litt farge. Ha i strøkne ss med sukker (etter smak) som vil karamellisere løken. Når sukkeret henger på løken ha i en skvett vin eller vann for å deglasere pannen og la væsken fordampe med ca. 2/3. Ta løken til side.
Sett en egen panne på medium varme og stek bacin med litt olje. Baconet skal ikke være sprøstekt, men ha en fin farge og bøyelig. 
Legg baconet på kjøkkenpapir og renne av seg. 
Ta ut burgeren fra kjøleskapet og press lett ned på midten for å forhindre at burgeren buler under steking. Stek på medium varme i ojle med salt og pepper i ca. 4 min på en side. Snu burgeren, legg på to skiver ost og stek videre til osten er smeltet. Du bruker totalt 8-9 min steketid. 
Smør burgersaus* på bunnbrødet, legg på salat, osteburgeren, løken og topp det med to skiver bacon. Ha på toppbrødet til slutt og server!

TIPS

Døgnvill-style burgersaus kan lages på forhånd og oppbevares kjølig.