Lammerull med Selbu Blå
INGREDIENSER
1 benfri lammestek
200 g Selbu Blå
2 ss hakket timian
1 klype salt
1 klype pepper
4 ss Tine smør
12 cherrytomater
4 ss olivenolje
200 g brekkbønner
SLIK GJØR DU
Skjær fettet av lammesteken og bank den så flat som mulig. Smuldre blåmuggosten i en bolle og rør i timian. Fordel osten over kjøttet og rull sammen til en rulade. Fest endene med tannpirkere. Gni lammet inn med salt og pepper.
Brun ruladen i smør på alle sider og legg den i en liten ildfast form.
Del potetene i båter og legg dem rundt steken.
Hell litt olivenolje over potetene. Stekes i ovn ved 200° C i 20 minutter for rosa og 30 minutter for gjennomstekt.
Når det er 10 minutter igjen av steketiden legges tomatene hele inn i ovnen. Mens steken står i ovnen kokes brekkbønnene i 30 sekunder i godt saltet vann.
Ta ut steken og la den hvile 10 minutter før den skjæres opp i tykke skiver.