Lammerull med Selbu Blå

50 min
4 porsjoner
Dette er en smakfull rett med lam og blåmugg hvor utgangspunktet er en klassisk lammestek.

INGREDIENSER

1 benfri lammestek

200 g Selbu Blå

2 ss hakket timian

1 klype salt

1 klype pepper

4 ss Tine smør

12 cherrytomater

4 ss olivenolje

200 g brekkbønner

SLIK GJØR DU

Skjær fettet av lammesteken og bank den så flat som mulig. Smuldre blåmuggosten i en bolle og rør i timian. Fordel osten over kjøttet og rull sammen til en rulade. Fest endene med tannpirkere. Gni lammet inn med salt og pepper.

Brun ruladen i smør på alle sider og legg den i en liten ildfast form.

Del potetene i båter og legg dem rundt steken.

Hell litt olivenolje over potetene. Stekes i ovn ved 200° C i 20 minutter for rosa og 30 minutter for gjennomstekt.

Når det er 10 minutter igjen av steketiden legges tomatene hele inn i ovnen. Mens steken står i ovnen kokes brekkbønnene i 30 sekunder i godt saltet vann.

Ta ut steken og la den hvile 10 minutter før den skjæres opp i tykke skiver.