Rustikk burger med chili og ost

30 min
1 porsjoner
Tarje Haastad fra Døgnvill Burger sin HOT burgertips – chili med nydelig blå burgerost!

INGREDIENSER

170 gram burger
Majones
Chilisaus (eller hot sauce)
2 skiver OsteCompagniets Blå Burgerost
Ferskt burgerbrød
6 stk. valgfri chili
Salt og pepper
2 ss sukker
En liten klatt smør
Olje
Eddik

SLIK GJØR DU

Rens og del chiliene på tvers, fjern stamme og frø. Kutt i to eller tre, så de passer på burgeren. 
Del brødet på midten og stek ilitt smør i ca. 20 sek. Legg brødet til siden.
Stek chiliene i olje medium/høy varme, ta på salt og pepper. Stek med skinnsiden ned til de begynner å bli litt brent. Ha deretter i  2 ss sukker i pannen og vend chiliene godt slik at sukkeret karamelliseres og fester seg. Ha i en god dæsj eddik for å deglasere pannen med chillien. 2/3 av væsken skal fordampe,  ta ut chilien og legg den til side.

Ta burgeren ut fra kjøleskapet og press lett ned på midten for å forhindre at burgeren buler under steking. Stek på medium / høy varme i ca. 4 minutter på side 1, ta på salt og pepper. Snu og stek den på den andre siden toppet med to skiver blå burgerost til osten er smeltet. Totalt  8-9 minutter for å på steke begge sider.
 
Ha majones og chilisaus etter smak på bunnbrødet, legg på osteburgeren og topp med chili (etter ønsket smak). Legg på toppbrødet og server!

TIPS

Tips – dette burgeren kan stekes på grillen, bare pass på at osten ikke renner ned i varmen.