Pai med Selbu Norzola

70 min
4 porsjoner
Pai med skinke og Selbu Norzola er like perfekt til søndagsbrunsjen som til kjærestekvelden.

INGREDIENSER

Paibunn:
150 g smør
3 dl hvetemel 
2 ss vann
 
Paifyll:
125 g Selbu Norzola 
3 egg 
3 dl TINE Matfløte 
1 purreløk 
150 g røkt skinke i terninger

SLIK GJØR DU

Sett smøret til temperering. 
Paibunn:
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 225° C. Kjevle deigen ut til en rundt leiv, og trykk den ut i en smurt paiform på ca. 26 cm i diameter. Prikk deigen med gaffel. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl. Sett ned ovnstemperaturen til 200° C. 

Paifyll:
Mos Selbu Norzola med en gaffel, og rør den ut med fløte og egg. Vask purren godt og skjær den i ringer. Fordel skinke og purre i paiskallet, og hell over osteblandingen. Stek midt i ovnen på 200° C i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen. Server gjerne sammen med en frisk salat.