Camembert med urter & kapers
INGREDIENSER
1 stk Camembert le Rustique 250 g
2 ss basilikum, hakket
2 ss timian, hakket
1 dl kapers
1 gren rosmarin (kan sløyfes)
Pepper, grovmalt
SLIK GJØR DU
Ta av vokspapiret rundt osten. Snitt osten, 1 cm fra kanten, og del området i midten i mindre «pizza» stykker. Ta ut ostebitene. Sett osten tilbake i bunndelen av emballasjen.
Grovhakk basilikum og timian og bland sammen med kapers og ostebitene som ble skåret ut av osten. Legg en gren med rosmarin på toppen av osten. Fordel blandingen tilbake i osten og ha på grovmalt pepper.
Sett osten i emballasjen på et bakepapir med aluminiumsfolie rundt. Stekes på grillen, på indirekte varme, på ca. 200 °C i 10-15 minutter til camemberten er flytende. Serveres med ferskt brød.
TIPS
Kan også stekes i vanlig stekeovn og da trenger du ikke aluminiumsfolie rundt osten.
Kapers kjøpe osfte på glass i saltlake. For å unngå at denne retten blir for salt kan det lønne seg å skylle kapersen god i litt kaldt vann og la dem rennen av seg på et kjøkkenpapir før bruk.