Selbu

Selbu Blå er norske, smaksrike, men likevel runde blåmuggoster utviklet spesielt for norske ganer.

Ostene under varemerket Selbu produseres hos TINE Meieriet Selbu i Trøndelag, et meieri med 26 dedikerte ansatte og over 50 års erfaring innen produksjon av blåmuggost. Melken som brukes i osten kommer fra kyr i Selbu og Tydal.

Dyktige fagfolk er en forutsetning for å holde god og jevn kvalitet på osten. Selv om TINE har moderne produksjonsanlegg, er produksjonen av blåmuggost å betrakte som et håndverk. Nettopp håndverk og modningstemperatur er viktige faktorer som bidrar til å opprettholde den spesielle og gode smaken på ostene fra Selbu.

Ostene har blåmugg både inni og utenpå. Umoden ost stikkes med lange nåler for å skape luftrom inni osten. Deretter tilsettes blåmuggkulturen, som utvikler seg innenfra og utover på ytterskorpen.

Merket Selbu Blå ble introdusert på markedet i 2005, og finnes i dag tre smaksvarianter: Selbu Blå Smakfull, Selbu Blå Kraftig og Selbu Blå Mykere. Fra 2020 har også Norzola blitt en del av Selbu-serien, og produktet har endret navn til Selbu Norzola. Norzola har vært produsert i Selbu siden 1975, og egner seg spesielt godt til matlaging.

Ved å klikke deg inn på hver enkelt ost finner du mer informasjon om smak og bruksområder.

Følg Selbu Blå på Facebook for gode tips og inspirasjon.