Selbu

Selbu Blå er norske, smaksrike, men likevel runde blåmuggoster utviklet spesielt for norske ganer.

Ostene under varemerket Selbu produseres hos TINE Meieriet Selbu i Trøndelag, et meieri med 26 dedikerte ansatte og over 50 års erfaring innen produksjon av blåmuggost. Melken som brukes i osten kommer fra kyr i Selbu og Tydal.

Dyktige fagfolk er en forutsetning for å holde god og jevn kvalitet på osten. Selv om TINE har moderne produksjonsanlegg, er produksjonen av blåmuggost å betrakte som et håndverk. Nettopp håndverk og modningstemperatur er viktige faktorer som bidrar til å opprettholde den spesielle og gode smaken på ostene fra Selbu.

Ostene har blåmugg både inni og utenpå. Umoden ost stikkes med lange nåler for å skape luftrom inni osten. Deretter tilsettes blåmuggkulturen, som utvikler seg innenfra og utover på ytterskorpen.

Merket Selbu Blå ble introdusert på markedet i 2005, og finnes i dag tre smaksvarianter: Selbu Blå Smakfull, Selbu Blå Kraftig og Selbu Blå Økologisk. Fra vinteren 2020 har også Norzola blitt en del av merket Selbu, og produktet har endret navn til Selbu Nozola. Norzola har vært produsert i Selbu siden 1975, og er den ultimate blåmuggosten til matlaging.

Ved å klikke deg inn på hver enkelt ost finner du mer informasjon om smak og bruksområder.

Følg Selbu Blå på Facebook for gode tips og inspirasjon.